Tehtävä oli yleisesti ottaen osattu hyvin ja kaikki jätetyt ratkaisut on hyväksytty olkoonkin, että joissakin ratkaisuissa oli vain kopioitu prujun tekstiä sellaisenaan ilman yhtään omaa ajatusta.

Varmista, että olet ymmärtänyt oikein toisaalta

-         missä järjestyksessä sovellusohjelma, sovellustason protokolla, TCP ja IP käsittelevät lähetettävää (vastaanotettavaa) tietoa ja toisaalta

-         missä järjestyksessä protokollakehykset ovat sisäkkäin, kun ne loppujen lopuksi lähetetään matkaan jonkin Internetin pohjana olevan konkreettisen verkon (esim. puhelinverkon) välityksellä.

Virheistä lähes kaikki olivat muistaneet mainita ainakin yksittäiset bittivirheet ja ymmärtäneet tarkistussumman käytön niiden havaitsemiseksi. TCPhän ei oikeastaan korjaa virheitä, se vain hylkää ja jättää kuittaamatta virheelliset kehykset. Kehykset lähetetään sitten aikanaan uudestaan pääsääntöisesti sillä perusteella, että kuittausta ei tule kohtuullisessa ajassa (aikaraja vaihtelee tapauksesta toiseen, koska TCPtä käytetään monenlaisiin tehtäviin). On tietenkin myös mahdollista, että itse viesti saapuu kyllä oikein perille, mutta kuittaus häviää matkalla.  Mitä tällöin tapahtuu?

TCPssä lähettäjä pitää kirjaa siitä, minkä numeroinen tavu on viimeksi lähetetty ja sekä lähettäjä että vastaanottaja siitä, minkä numeroinen tavu on viimeksi kuitattu. Jos seuraavan tavun numero ei ole oikea, paketti pääsääntöisesti hylätään. Jokin TCPn versio saattaa kuitenkin osata järjestellä paketteja oikeaan järjestykseen.

Eräs mahdollinen virhetilanne on, että lähetetään tietoa nopeammin, kuin vastaanottaja kykenee sulattamaan. Tätä varten TCPssä on ns. lähetysikkuna, joka ilmoittaa, paljonko vataanottajan puskurissa on tilaa.

Kansainvälisen tietoliikenneverkon kaltaisessa monimutkaisessa järjestelmässä voidaan olla varmoja, etteivät verkon eri osat koskaan toimi kaikki samanaikaisesti oikein vaan tiedon on kuljettava virheistä huolimatta. Tämä ei koske vain tiedon siirtoteitä vaan myös tietoliikenne­ohjelmia. Tähän liittyy vielä eräs virhetyyppi, josta tähän mennessä ei ole paljon puhuttu. Protokollavirhe voi esiintyä millä tahansa protokollahierarkian tasolla ja tarkoittaa, että toinen osapuoli ei toimi sääntöjen mukaisesti vaan esim. alkaa lähettää suoraan dataa lähettämättä ensin avausviestiä. Tähän vastataan lähettämällä virheilmoitus ja lopettamalla yhteys, TCPssä tätä tarkoitusta palvelee RST-lippu.

Ohjelmoijan kannalta TCP on joukko valmiina saatavia aliohjelmia, Javan osalta ks.  esim.  java.sun.com