Kirjoitat sähköpostiviestin ja klikkaat hiirellä ”Lähetä”-nappia. Mitä seuraavista tietoliikenne­protokollista tarvitaan ja missä järjestyksessä ennenkuin viesti lähtee tietokoneestasi eteenpäin. Kerro myös kunkin tarpeellisen protokollan käyttötarkoitus lyhyesti.


FTP IP ARP SMTP DNS

POP3 PPP TCP HTTP Ethernet


Mitä TCP-protokollassa tapahtuu paketin kadotessa matkalla? Entä kuittauksen kadotessa?



IP-protokollaan liittyen selitä lyhyesti

  1. mikä on protokollan päätehtävä?

  2. mitä IP-kehyksen datakentässä tavallisesti on?


Lintujen tarkkailijat haluaisivat käyttöönsä ohjelman, jota käyttäen voi ilmoittaa havaintonsa kerhon palvelimelle ja hakea aikaisempia havaintoja eri kriteerien mukaan. Käyttäjä voisi tarvittaessa ladata asiakasohjelman omalle koneelleen kerhon koneelta. Ohjelmaan kuuluisi olennaisena osana sovellustason protokolla, joka välittäisi viestejä koneiden välillä luotettavaa TCP-yhteyttä hyväkseen käyttäen. Luonnostele koneiden välillä kulkevia sovellustason viestejä.


Lueskelet WWW-sivuja. Näpäytät hiirellä jotakin linkkiä ja sivupyyntö lähtee koneeltasi Internetin välityksellä ao. sivun ylläpitäjälle. Mitä protokollakehyksiä sivupyynnön ympärillä on sen kulkiessa Internetissä (mainitse uloin kehys ensin), kun pyyntö lähtee kotikoneeltasi



Lähetät sähköpostiviestin firman virtuaalisen lähiverkon välityksellä samassa firmassa, mutta toisella paikkakunnalla työskentelevälle kollegallesi. Paikalliset lähiverkot on yhdistetty Internetin välityksellä. Mitä kehyksiä ja missä järjestyksessä sähköpostiviestisi ympärillä on, kun se on matkalla oman lähiverkkosi palvelimelta vastaanottajan lähiverkon palvelimelle.